Kabati + Prinsessan Gädda + Gädd-SM = Sant!

Det är morgon.

Jag vaknar av små tassande steg utanför sovrummet. Kort därefter känner jag hur någon kryper upp i vår säng och lägger sig tillrätta mellan oss.
”Pappa, berätta en morgonsaga! Den om Prinsessan Gädda, Uttrus och lilla sjöjungfrun!”

Det började för drygt två år sedan, när Prinsessan Gädda kom in i vårt liv.
Min fiskeintresserade man var i Finland på arbetsresa och hittade av en slump en otroligt fin gosedjurs-gädda i en liten affär. Den fick följa med hem och när vår dotter fick den började hennes ögon att glittra och det var alldeles givet att den skulle följa med till förskolan dagen efter!

Sedan dess har gäddan varit med på många äventyr. Och vart hon än är med oss, möts vi av nyfikenhet – ”Titta, den där flickan har en fisk!” ”Är den riktig?!” ”Men, vilken fin, den ser alldeles verklig ut!”

Det var i min mans alla sagoberättelser som hon sedan kom att bli Prinsessan Gädda! Och i sagorna har hon firat jul i vassen utanför Trosa med sina vänner Uttrus, Lillvit (en säl), Brunis (ett sjölejon) och Storbraxen, hon har letat ”los påskäggos” utanför spanska kusten tillsammans med Abborren Korren och  Herr strömming och nu senast tävlar hon i Kast med liten mussla och Vass-slalom i den stora Fiskiaden tillsammans med Uttrus, Storbraxen, Mörten och Lilla Sjöjungfrun.
Sagorna förändras, byter miljöer och vännerna kommer och går. Men Prinsessan Gädda är alltid med.

Till min stora glädje kommer nu fina Prinsessan Gädda, i sällskap av både gammelgäddan, lillgäddan och abborren till Kabati!
Och inte nog med det.  Kabati (och gäddorna) blir officiell partner till självaste svenska mästerskapen i gädd-fiske!

 Kabati_pike

Skriv en kommentar

Din epost-adress kommer inte bli publicerad. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>