Ronald McDonald hus

Vad har Ronald McDonald hus i Huddinge gemensamt med Kabati?
Främst skulle jag säga viljan att göra barns liv lite gladare, lättare och roligare.
Något av det första verksamhetschefen Diana Amini berättar för mig är att när man byggde huset gjorde man det utifrån tanken att det inte skulle påminna om sjukhusmiljön. Bland annat genom färgglada väggar, istället för sjukhusets ljusa, diskreta färger.
Och färgglatt, ja, det är ju ett av Kabatis ledord!

Ronald Mc Donald hus i Huddinge, det första i Sverige, firar 20 år i år!
Det är ett mysigt hus beläget precis utanför Huddinge sjukhus, med skogen som närmsta granne. Här kan som mest bo 14 familjer i taget medan
barnet behandlas av specialister på sjukhuset. Här finns fullutrustade kök, lekrum, tv- och datorrum och en stor härlig lekplats.

Jag som driver Kabati har under lång tid i mitt liv engagerat mig volontärt på olika sätt i samhället. När jag nu har två barn, ett tredje på väg, och eget företag finns dock inte så mycket tid över av den så kallade fritiden att ge av. Jag började därför fundera på vad jag, i form av Kabati, kan göra. Med inspiration från en annan kvinnlig företagare, Therese Ohlsson (Läs mer här), beslutade jag mig för att kontakta Ronald McDonald hus i Huddinge.

Att stödja och underlätta för barn och barnfamiljer kändes så rätt och känslan förstärktes verkligen när jag var där på besök.

Till en början kommer jag och ett litet Kabati-team att åka till huset för att baka och pyssla! Sprida lite väldoft och godsaker i huset!
Kabati kommer även, tillsammans med leverantören Amvina, att sponsra huset med ryggsäckar, leksaksförvaring och en härlig fondtapet.

Vill du vara med och hjälpa?!
Maila till karin@kabati.se om du vill vara en del av Kabati-teamet!

 

Skriv en kommentar

Din epost-adress kommer inte bli publicerad. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>